Local SEO

Verbeter je lokale vindbaarheid

Je lokale vindbaarheid verbeteren kan een uitputtende bezigheid zijn. Google verandert continue haar algoritme en biedt elke keer weer andere mogelijkheden voor jou als bedrijf om op te vallen. Wanneer jij je bedrijf wil laten domineren in de Google zoekresultaten, heb je een complete zoekmachine-optimalisatie strategie nodig die klanten naar jouw bedrijf trekt in plaats van naar de concurrent.

lokale seo

Bureau Vindbaar ademt zoekmachine-optimalisatie. Dag in dag uit. Zie ons als de nerds die precies willen weten hoe een zoekmachine werkt en daarmee onze klanten een voordeel doen. Wij weten wat er voor nodig is om resultaat te behalen. Wij blijven up to date met de ontwikkelingen in zoekmachine-optimalisatie en passen onze strategie daarop aan.

Een ding is zeker, er bestaat geen wondermiddel. We werken daarom via een bewezen proces en lange-termijn SEO strategie waarmee de online aanwezigheid van jouw bedrijf steeds meer wordt vergroot.

Wat is Local SEO?

SEO staat voor Search Engine Optimisation, en Local voor lokaal. Het betreft dus het verbeteren van de lokale vindbaarheid in de zoekmachines.

In Nederland heeft Google een zeer groot marktaandeel op het gebied van zoekmachine gebruik. Voor het gemak praten we hier dan ook verder over optimalisatie van de Google zoekmachine.

Je lokale vindbaarheid vergroten is het proces van het optimaliseren van je website en de content op je website voor een optimale zichtbaarheid in de zoekresultaten wanneer er een lokatie-specifieke zoekopdracht wordt gemaakt. Denk aan bijvoorbeeld een zoekterm als "kapper Utrecht" of "broodjeszaak in de buurt".

Wist je trouwens al dat 46% van alle zoekopdrachten op Google een lokale zoekopdracht is? En dat 76% van de mensen die op mobiel een bedrijf zoeken, deze binnen 24 uur ook bezoeken of bellen?

Bij Bureau Vindbaar hebben we voor elk bedrijf een oplossing om de vindbaarheid te vergroten.

Ons plan

SEO-Audit

Wanneer je Bureau Vindbaar vraagt je te helpen de vindbaarheid te vergroten, beginnen we met een SEO-Audit. Dit rapport is een uitgebreide analyse van de huidige status van je vindbaarheid, hoe Google naar jouw website en de content kijkt. In hoeverre andere websites een link naar jouw website hebben geplaatst én hoe je bedrijf zich verhoudt ten opzichte van je concurrenten. Ook doen we een zoekwoorden analyse waarmee duidelijk wordt welke zoektermen interessant zijn om op gevonden te worden.

Website-Optimalisatie

Een sterke lokale online aanwezigheid begint met de optimalisatie van je website. Aan de hand van de SEO-Audit gaan we beginnen met het verbeteren van je website. We kijken naar de technische kant zoals laadsnelheid, crawling en de pagina structuur. Ook pakken we de content aan mocht deze ontoereikend zijn voor de onderwerpen waarop jouw website beter gevonden moet worden. De zoekwoorden-analyse is hierbij ons uitgangspunt.

GMB

Je Google Mijn Bedrijf profiel nemen natuurlijk ook onder handen. Deze gaan we optimaliseren mocht dit nog niet zijn gebeurd en zetten alle mogelijkheden in om je bedrijfsprofiel te verrijken.

</> Schema Markup

Schema markup is een stukje code die je aan op je webpagina zet en waarmee je het de zoekmachine duidelijk maakt wat er precies op de pagina staat. Gaat het bijvoorbeeld om een FAQ pagina, is het een locatiepagina of juist een productpagina. Hoe duidelijker voor de zoekmachine, des te groter de kans dat je hogere positie in de zoekresultaten behaalt.

Linkbuilding

Linken van andere websites naar die van jouw bedrijf zijn zeer waardevol voor het behalen van goede posities in de zoekmachines. En daarom is het verkrijgen van linken een van de moeilijkste onderdelen van SEO. Je kunt linken zien als aanbevelingen van andere websites aan jouw website. Hoe relevanter de website die linkt ten opzichte van jouw website, des te waardevoller die link geacht wordt te zijn.

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws rondom het verbeteren van je vindbaarheid

SEO SERVICES

Onze SEO diensten voor jouw bedrijf

GOOGLE MIJN BEDRIJF

Buig zoekers om in klanten en zet je bedrijf op de kaart met een Google bedrijfsprofiel

SEO AUDIT

Leer welke SEO issues jouw groei stoppen en hoe deze te tackelen

WEBSHOP SEO

Haal meer omzet uit je webwinkel en concurreer met de grote spelers

SEO STRATEGIE

Ervaar hoe jouw bedrijfsdoelen verwezenlijkt worden met onze SEO strategieën